Kapıdağ ormanlarının ve arılarımızın hediyesi kestane balımız, karakovan lezzetiyle sizlerle.
Fotoğraftaki kasnak kestane balımız gönderilecektir.
Kestane Balımız, Bölgemizde Orman Gülü - Komar olmadığı için Karadeniz bölgesinde üretilen kestane ballarından farklı olarak daha yumuşak bir tadı var. Yumuşak ama kestane tadındadır.
Kestane balımızı kendi akrabalarımızda deneyerek şeker hastalığı olanlarda nasıl bir etki bıraktığını ölçtüğümüzde; Sabah aç karnına tüketilen 1 tatlı kaşığı kestane balımızın bir saat sonra ölçüldüğünde 20 puan şekeri düşürdüğünü saptadık. Bu ölçümleri 5 gün boyunca tekrarladık.
Şeker hastalığı olanlar, insülin direnci olanlar rahatlıkla tüketebilmektedir. Yine de dikkatli ve kontrollü tüketmeli, doktorumuza danışmalıyız.
Laboratuvar çıkışı değil, kovan çıkışı ham balı tüketmeliyiz.
Kaliteli yaşamak için kaliteli beslenmeliyiz. Öyle saf üretmeliyiz ki tüketen teşekkür etsin. İyi ki bu balı tatmak nasip olmuş desin.
Sevgiyle...