Organik Kapıdağ Meşe Kestane Orman Balı - Ham Siyah Bal 440 gr - IANCO 2024 Bronz Madalya
Organik Ballarımız
800,00 ₺
- Stok Durumu: Mevcut (20 adet)
IANCO - 2024'de en iyi Meşe Balı seçildik
II. Apiterapi ve Doğa Kongresinde Türkiye ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin birlikte düzenlediği kongrede yapılan bal yarışmasında Meşe/Orman Balımızla Monofloral Bal Kategorisinde 3. olduk.
1. Kestane Baalı
2. Hayıt Balı
3. Meşe Balı
Türkiye'nin en iyi, en saf meşe balını üreten arılarımıza ve Kapıdağ ormanlarına binlerce teşekkür
Meşe balımızı 440 Gr ve 850 Gr'lık kavanozlarda sunmaktayız.
Üretim alanımız Erdek KAPIDAĞ Yarımadasında, ormanlık bölgede. Sanayiye, asfalta ve yerleşim alanlarına uzak oluşu saf ve katkısız üretim için bize uygun bir alan yaratmaktadır.
Yoğun meşe, kestane ve kekik, yabani nane, laden, böğürtlen, orman sarmaşıkları gibi orman çiçekleri içeriğine sahiptir. Arılarımız bu tıbbi bitkilerden de bal alıyor ama ne yazık ki çoğu polen analizinde çıkmıyor.
Ballarımızın değerlerinin her sene farklı çıkması çok normal çünkü tamamen yağmurlara, neme, rüzgâra, sıcaklığa ve diğer mevsimsel faktörlere bağlı. Örneğin 2019 da bu kadar yüksek çıkmasının sebebinin kelebeklerin o yıl çok yoğun olması olabileceğini düşünüyoruz. Tırtıllar yaprakları yediği için ağaçlar onları kovabilmek adına daha fazla salgı üretti. Arıar bu salgılardan salgı balı ürettiği için prrolin değeri daha yüksek çıkıyor.
Organik Orman Balımızın Ağustos ortası sağımını yapıyoruz.
Arılarımızın binbir emekle ördüğü peteklerden süzdüğümüz orman balımızı dinlendirdikten sonra kavanozlara dolduruyoruz. İçerisindeki poleni almıyor, ısıl şlem uygulamıyoruz.
Bal doğal olarak donar. Buna şekerlenme, kristalleşme veya donma denebilir. Ama salgı balı olan meşe-kestane balımız donmaz. Çünkü balın büyük bir kısmı, meşe, kestane ve diğer orman ağaçlarının salgılarından meydana gelmektedir. Salgı balı donmaz, yaz kış yoğun da olsa akışkanlığını korur. Donması, şekerlenmesi için çiçek oranının fazla olması gerekir. Bunu da 2020 balında yaşadık. Bir süre sonra donmaya başladı. Simsiyah balda nassıl bu kadar çiçeklerden nektar gelebilir diye şaşırıp kaldık. 2020'de çiçek oranı fazla olduğu için şekerlenmeyi yaşadık.
Donan, şekerlenen bal bozulmuş bal değildir. Mümkünse ısıtmadan donmuş haliyle tüketilmelidir. Bu haliyle ekmeğe daha kolay sürülür, akmaz, damlamaz, akışkan değildir.
Donmayan, şekerlenmeyen baldan şüphelenilmelidir. Bu tür ballar ya GLİKOZ ŞURUPLA ÜRETİLMİŞ BAL, SAHTE BAL ya da ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ BAL dır.
Kaliteli yaşamak için kaliteli beslenmeliyiz. Öyle saf üretmeliyiz ki tüketen teşekkür etsin. İyi ki bu balı tatmak nasip olmuş desin.
Sevgiyle...
Kargo günlerimiz salı ve çarşamba. Kargoda elimizden geldiğince toprak anaya dost çözümler bulmaya çalışıyoruz.
900 TL üzeri alışverişlerinizde 140 TL değerindeki kargo ücretini biz ödüyoruz.
Yorum Yaz
İlk Yorumu Siz Yazın
Diğer Ürünler
1.380,00 ₺